Pana Cristina Iuliana- Retete

Latest News

Am revenit si cu rezultatele provocării weekend cu spor ;)

No Comments

De ce „Weekend cu spor” ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și rețete noi….”

Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor.

Ei am revenit din nou ca și gazdă, Ștefania s-a retras un pic, iar fetele nu vor să se piardă această frumoasă provocare, așa că luna aceasta vă propun o listă simplă, poate chiar repetativă, dar cred că suficient de largă pentru toate gusturile:

  1. Aperitive http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
  2. Salate http://retete.panacris.ro/recipe_type/salate/
  3. Dulciuri http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.

Recunosc că m-a prins un pic nepregătită nou regulă pentru Rețeta de suflet. Sunt o multitudine de rețete cu suflet, postate, de fapt chiar fiecare în parte are o poveste, o aminitre, o provocare, o curiozitate, o plăcere.

Pot să spun că m-am îndrăgostit iremediabil de prăjitura Snickers, http://retete.panacris.ro/recipes/1873/. Este o prăjitură sățioasă și generoasă ca și cantitate. Nu e mare filosofie, doar răbdare și puțină îndemânare. Spor și succes!

Desigur puteți proba și testa oricare dintre rețetele de pe http://retete.panacris.ro/

Așa si fetele au probat câteva rețete din panoplia Panacris 😉 Mulțumesc pentru încredere 😉

Alina Strumpi Bucătar, a încercat nu una, ci trei, rețete Panacris, ceea ce mă măgulește în orgoliul propriu 😉 Mulțumesc Alina.

https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/tort-rapid-cu-fructe

htmlhttp://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/prajitura-cu-foi-fragede-umpluta-cu.html

https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/budinca-de-paste-cu-branza-dulce.html

Draga doamnă Lulu, Iancu Lubita, a adus două rețete minunate 😉

https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/09/foitaj-cu-nuca-si-gem.html#

https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/09/guguluf-aperitiv-cu-dovleac

Elena Bite, m-a onorat cu rețeta de suflet 😉 Super fain arată, că de gust nu știu, trebuie să ajung la sursă să degust, apoi să dau verdictul 😉

Mulțumesc Elena  :-* http://leniass.blogspot.ro/2017/09/prajitura-snikers.html?spref=fb

Și nu în ultimul rând, gingașa de Laura, și-s rupt din timpul ei prețois și a preparat câteva brioșe minunate cu ciocilată și zmeură 😉

 

 

http://lauradin.blogspot.ro/2017/10/briiose-cu-ciocolata-si-zmeura.html

Iar Laura Sb, s-a încumentat să prepare cornulețele gragede cu nucă, ce se pare că au fost pe placul puiului de Laura.

Multumesc pentru încredere Laura 😉

 

https://casutalaurei.ro/cornulete-cu-nuca/

Multumesc doamnele mele pentru prezență și efortul depus 😉 Mulțumesc pentru provocare. Și, încă un mulțumesc pentru faptul că am întârziat postarea defilării și că ați avut multă răbdare 😉

P.S:

Monica Horoiu pe a doua ultima sută de metri :d a adus o minunată salată de cartofi. Minunată idee o să o valorofic și eu. Mulțumesc Moni :-*

https://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2017/10/salata-de-cartofi-cu-sos-de-mustar.html

 

Provocarea Weekend cu spor, continuă!

No Comments

De ce „Weekend cu spor” ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și rețete noi….”

Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor.

Ei am revenit din nou ca și gazdă, Ștefania s-a retras un pic, iar fetele nu vor să se piardă această frumoasă provocare, așa că luna aceasta vă propun o listă simplă, poate chiar repetativă, dar cred că suficient de largă pentru toate gusturile:

  1. Aperitive http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
  2. Salate http://retete.panacris.ro/recipe_type/salate/
  3. Dulciuri http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.

Recunosc că m-a prins un pic nepregătită nou regulă pentru Rețeta de suflet. Sunt o multitudine de rețete cu suflet, postate, de fapt chiar fiecare în parte are o poveste, o aminitre, o provocare, o curiozitate, o plăcere.

Pot să spun că m-am îndrăgostit iremediabil de prăjitura Snickers, http://retete.panacris.ro/recipes/1873/. Este o prăjitură sățioasă și generoasă ca și cantitate. Nu e mare filosofie, doar răbdare și puțină îndemânare. Spor și succes!

Desigur puteți proba și testa oricare dintre rețetele de pe http://retete.panacris.ro/

 

 

 

 

O nouă lună, o nouă provocare de weekend cu spor

No Comments

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Lubita Iancu este gazdă în această lună,  https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/07/weekend-cu-spor-luna-august.html

Draga de Lulu ne-a propus, urmatoarele categorii
MANCARURI CU LEGUME
SUPE
-ALTE DULCIURI.

Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acestă supă cremă comună înnobilată cu fructe de mare.  Reteta aici:http://retete.panacris.ro/recipes/supa-crema-de-cartofi-cu-fructe-de-mare/

Spor și poftă bună!

Prăjitura Roky. O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor.

No Comments

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/ . Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acest desert delicios și chiar simplu cum spune Oana. http://www.retete-vechi-si-noi.info/search?q=rocky Reteta aici: http://retete.panacris.ro/recipes/prajitura-rocky/

Spor și poftă bună!

Merele, vedetele lunii februarie in MisteryBoxChallenge

No Comments

Rocsy Ciobanu, cu al său minunat blog http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro, a acceptat cu drag ca în această lună să fie gazdă a MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor.

Cutia va conține un  număr de 7 până la 10 ingredinte, inculzând un ingredient vedetă, ce va da strălucire preparatului vostru. Preparatele voastre, citire de pe blog-ul Ceraselei, “nu trebuie să conțină alte ingrediente în afară de cele propuse, singurele acceptate fiind apă, orice tip de grăsime vegetală sau animală, zahăr, miere sau alți îndulcitori, făină, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse și condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar și toate tipurile de oțet, muștar, ketchup, maioneză), verdețuri (pătrunjel, mărar, coriandru, cimbru, etc.) păstăi de vanilie, arome pentru prăjituri și alți aditivi alimentari (zahăr vanilat și aromatizat, gelatină, conservanți, coloranți), agenți de creștere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt și drojdie).

În fiecare luna este gazdă câte o blogerita înscrisă în grup, care adaugă câte ceva la lista de ingrediente și în plus ingredientul secret din cutie!

În această luna de iarnă draga de Rocsy, a propus: ”un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE
.”

Pare simplu, dar totuși complicat. Când te gândești la un desert cu mere, vezi în față, ori plăcintă, ori tort cu mere 😀

Ei am reușit să aduc o primă rețetă cu merele vedetă, un hybrid între plăcintă și tort cu mere. Reteta e aici.

Parada MisteryBoxChallenge ianuarie 2017

6 Comments

Mulțumesc tare mult fetelor, pentru această minunată defilare de preparate bazate de ingredientul vedetă alunele 😉

O propun  pe Rocsy, ca și gazdă a provocării MisteryBoxChallenge pentru luna februarie și mă bucur că a  acceptat.  Mulțumesc, să ai inspirație maximă 😉

Simona hărnicuța, a pregătit un desert minunat și fin.  Mulțumesc.

Paris-brest

simona

https://pumpkinmona.blogspot.ro/2017/01/paris-brest.html

Anca,  ne-a adus trei rețete, care de care, mai savuroase. Mulțumesc.

Crema de ricotta cu arahide

crema de branza anca

https://ilyanda.blogspot.ro/2017/01/crema-de-ricotta-cu-arahide.html

Chec cu unt de arahide

cjec cu alune anca

https://ilyanda.blogspot.ro/2017/01/chec-cu-unt-de-arahide.html

Pui cu alune si apio

pui cu alune anca

https://ilyanda.blogspot.ro/2017/01/pui-cu-alune-si-apio.html

Lulu, deși a fost sechestrată în casă din cauza gerului, a preparat o mâncare tare faină. Mulțumesc.

Mâncare de pui cu alune caju.

lulu

https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/01/mancare-de-pui-cu-alune-caju.html#.WHyb0gmZ-qw.facebook

Maria deși zicea că stă departe de bucătărie luna aceasta, a preparat o minunăție de desert multistratificat 😉 Mulțumesc.

Prajitura cu zmeură, ciocolată și alune

Cutia misterelor ianuarie 2017 - Zambetania

 

http://zambetania.blogspot.ro/2017/01/prajitura-cu-zmeura-ciocolata-si-alune.html

Rocsy cea finuță, ne-a încântat cu un desert micuț zicea ea, dar foarte aromat. Mulțumesc.

Chec cu lămâie și alune

chec alune rocsy

http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2017/01/chec-cu-lamaie-alune-nuci-si-glazura.html

Margareta, deși a avut o lună încărcată, a pergătit un desert foarte bun. Mulțumesc.

Prajitură din albușuri cu alune și unt de arahide

margareta

https://margaretacismasiu.blogspot.ro/2017/01/prajitura-din-albusuri-cu-alune-si-unt.html

Panacris, adică eu, m-am întrecut pe sine, chiar nu-mi vine să cred. Șase retete cu ingredientul vedetă Alunele 😉

Brioșe aperitiv cu alune, bacon, brânză

briose aperitiv

http://retete.panacris.ro/recipes/briose-aperitiv-cu-alune-bacon-si-branza

Chec din albușuri cu alune, merisoare, stafide și bombonele

IMG_3408-crop

http://retete.panacris.ro/recipes/chec-din-albusuri-cu-alune-merisoare-stafide-si-bombonele/

Banana bread cu arahide

IMG_3374

http://retete.panacris.ro/recipes/banana-bread-cu-arahide-chec-cu-banane-si-arahide/

Brioșe din albușuri cu alunem merșioare și stafide

IMG-20170124-WA0006-crop

http://retete.panacris.ro/recipes/briose-din-albusuri-cu-alune-merisoare-si-stafide/

Negresă cu pastă de măceșe, alune și spumă de ou

IMG_3329

http://retete.panacris.ro/recipes/negresa-cu-pasta-de-macese-alune-si-spuma-de-ou/

Pui cu ciuperci alune și paste cu trufe

img_3253

http://retete.panacris.ro/recipes/pui-cu-ciuperci-alune-si-paste-cu-trufe/

Mulțumesc tare mult fetelor pentru timpul acordat și minunatele rețete aduse. :-*

 

Provocarea Cutia Misterelor – Mistery box challenge

12 Comments
  • Un nou an, prima lună, o nouă provocare!!! Ianuarie e plin de surprize și evenimente 😉
  • Luna ianuarie fiind un pic mai lejeră,  am accceptat invitația Ancăi Ban Roman, cu al său minunat blog https://ilyanda.blogspot.ro/, care m-a invitat, sa fiu gazdă în provocarea http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor, intitiata de http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/.
  • Acum urmeaza, partea cea mai dificila, ingredientele ce vor fi puse in cutia misterelor.
  • O sa va povestesc un pic despre mecanismul provocarii.
  • Cutia va contine un  numar de 7 pana la 10 ingredinte, inculzand un ingredient vedeta, ce va da stralucire preparatului vostru. Preparatele voastre, citire de pe blog-ul Ceraselei, “nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).”
  • Invit pe oricine sa participe la aceasta minunata provocare! Trebuie sa preparati o reteta dulce sau sarata, cu ingredientele propuse, se pot folosi toate, sau doar o parte din ele, dar singurul ingredient musai prezent trebuie sa fie cel vedeta. Reteta participanta se va posta pe blog-ul personal cu link catre bolg-ul:  http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html , plus link catre site-ul meu http://retete.panacris.ro
  • Termenul limita de postare sau trimitere a retetei propuse este sfarsitul lunii ianurie.
  • Ei si acum ca v-am povestit mecanismul provocari, o sa va deschid cutia misterioasa cu ingredientele secrete aferente lunii ianuarie.
  • Asadar, cutia misterioasa in luna ianuarie contine:
  • Oua, lapte, smantana, branza (toate sortimentele), legume, fructe, carne (porc, vita, pasare, vanat), cacao, ciocolata si ingredientul vedeta, atentie ALUNELEEEE (de pădure, americane, arahide, caju sau alte națiii, nu contează, doar să fie aluneee!).
  • Oare, v-am deschis apetitul si interesul????
  • Daca da, va multumesc.
  • Astept cu mare interes si nerabdare preparatele voastre minunate.
  • Multumesc Anca, https://ilyanda.blogspot.ro/  pentru propunerea de a fi gazda in aceasta minunata lună.
  • Hai, ca m-am lungit, voi v-ati plictisit si abia asteptati sa treceti la “butoane”. Inspiratie maxima, spor si rabdare.
  • Va multumesc anticipat pentru preparatele voastre minunate.

Clementina, ingredientul secret al lunii decembrie ;)

No Comments
  • Bună seara dragi misterioase. În sfârșit am reușit să aduc două rețete pentru minunata provocare inițiată deCerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate.
  • Luna aceasta gazdă a fost draga de AncaBanRoman https://ilyanda.blogspot.ro/2016/12/provocarea-cutia-misterelor-decembrie.html, iar ingredientul secret a fost Clementina 😉
  • Daaa, am avut multe rețete în gând și plan, dar timpul e așa de comprimat, încât, acum pe ultima sută de metri vă aduc două rețete, numai bune pentru această seară minunată 😉 nah nu știu dacă mai aveți timp, dar puteți reconcepe rețetele cu ce fructe și legume aveți prin gospodărie 😉 Gata cu vorba, că timpul trece 😉
  • retetele sunt aici:
  • http://retete.panacris.ro/recipes/salata-cu-clementine-rodii-avocado-si-branza/
  • http://retete.panacris.ro/recipes/salata-cu-clemetine-rodii-avocado-zmeura-si-ciocolata/

Preparate din carne de struț

No Comments

Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ….. Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături a ajuns și carnea acasă 😉 No acum cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale 😉 Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată 😉 Până la urmă le-a plăcut și lor 😉 Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită 😉

Vă aduc în atenție două dintre cele trei rețete preparate din carnea de struț, că ficatul s-a evaporat înainte să pot face câteva poze de prezentare 😉 Urmează data viitoare.

„Gatul strutului este unul lung, mai gros la baza si se subtiaza spre cap. Bucati de gat cu os cu lungime de 3-5 cm si aproximativ 5-12 cm diametru, ideale pentru ciorbe, rasol, Osso buco.” sursa https://www.struti.ro/gat

Rețeta pentru supa din carnea de struț

 “Bucatile de Drum provin din partea inferioara a pulpei strutului si sunt cel mai putin fragede. Sunt potrivite pentru preparare (gatire) indelungata, taiate in bucati mici, pentru tocanite si gulasuri. Potrivit si pentru preparare la cuptor, excelent atunci cand este afumat. Greutate medie per bucata 650 grame. Pachetele sunt preambalate si pot contine mai multe bucati. 

Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera.” Sursa: https://www.struti.ro/drum-2

Reteta pentru friptura de struț