Pana Cristina Iuliana- Retete

Latest News

O nouă lună, o nouă provocare de weekend cu spor

No Comments

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Lubita Iancu este gazdă în această lună,  https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/07/weekend-cu-spor-luna-august.html

Draga de Lulu ne-a propus, urmatoarele categorii
MANCARURI CU LEGUME
SUPE
-ALTE DULCIURI.

Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acestă supă cremă comună înnobilată cu fructe de mare.  Reteta aici:http://retete.panacris.ro/recipes/supa-crema-de-cartofi-cu-fructe-de-mare/

Spor și poftă bună!

Prăjitura Roky. O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor.

No Comments

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/ . Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acest desert delicios și chiar simplu cum spune Oana. http://www.retete-vechi-si-noi.info/search?q=rocky Reteta aici: http://retete.panacris.ro/recipes/prajitura-rocky/

Spor și poftă bună!

Merele, vedetele lunii februarie in MisteryBoxChallenge

No Comments

Rocsy Ciobanu, cu al său minunat blog http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro, a acceptat cu drag ca în această lună să fie gazdă a MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor.

Cutia va conține un  număr de 7 până la 10 ingredinte, inculzând un ingredient vedetă, ce va da strălucire preparatului vostru. Preparatele voastre, citire de pe blog-ul Ceraselei, “nu trebuie să conțină alte ingrediente în afară de cele propuse, singurele acceptate fiind apă, orice tip de grăsime vegetală sau animală, zahăr, miere sau alți îndulcitori, făină, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse și condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar și toate tipurile de oțet, muștar, ketchup, maioneză), verdețuri (pătrunjel, mărar, coriandru, cimbru, etc.) păstăi de vanilie, arome pentru prăjituri și alți aditivi alimentari (zahăr vanilat și aromatizat, gelatină, conservanți, coloranți), agenți de creștere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt și drojdie).

În fiecare luna este gazdă câte o blogerita înscrisă în grup, care adaugă câte ceva la lista de ingrediente și în plus ingredientul secret din cutie!

În această luna de iarnă draga de Rocsy, a propus: ”un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE
.”

Pare simplu, dar totuși complicat. Când te gândești la un desert cu mere, vezi în față, ori plăcintă, ori tort cu mere 😀

Ei am reușit să aduc o primă rețetă cu merele vedetă, un hybrid între plăcintă și tort cu mere. Reteta e aici.

Parada MisteryBoxChallenge ianuarie 2017

6 Comments

Mulțumesc tare mult fetelor, pentru această minunată defilare de preparate bazate de ingredientul vedetă alunele 😉

O propun  pe Rocsy, ca și gazdă a provocării MisteryBoxChallenge pentru luna februarie și mă bucur că a  acceptat.  Mulțumesc, să ai inspirație maximă 😉

Simona hărnicuța, a pregătit un desert minunat și fin.  Mulțumesc.

Paris-brest

simona

https://pumpkinmona.blogspot.ro/2017/01/paris-brest.html

Anca,  ne-a adus trei rețete, care de care, mai savuroase. Mulțumesc.

Crema de ricotta cu arahide

crema de branza anca

https://ilyanda.blogspot.ro/2017/01/crema-de-ricotta-cu-arahide.html

Chec cu unt de arahide

cjec cu alune anca

https://ilyanda.blogspot.ro/2017/01/chec-cu-unt-de-arahide.html

Pui cu alune si apio

pui cu alune anca

https://ilyanda.blogspot.ro/2017/01/pui-cu-alune-si-apio.html

Lulu, deși a fost sechestrată în casă din cauza gerului, a preparat o mâncare tare faină. Mulțumesc.

Mâncare de pui cu alune caju.

lulu

https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/01/mancare-de-pui-cu-alune-caju.html#.WHyb0gmZ-qw.facebook

Maria deși zicea că stă departe de bucătărie luna aceasta, a preparat o minunăție de desert multistratificat 😉 Mulțumesc.

Prajitura cu zmeură, ciocolată și alune

Cutia misterelor ianuarie 2017 - Zambetania

 

http://zambetania.blogspot.ro/2017/01/prajitura-cu-zmeura-ciocolata-si-alune.html

Rocsy cea finuță, ne-a încântat cu un desert micuț zicea ea, dar foarte aromat. Mulțumesc.

Chec cu lămâie și alune

chec alune rocsy

http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2017/01/chec-cu-lamaie-alune-nuci-si-glazura.html

Margareta, deși a avut o lună încărcată, a pergătit un desert foarte bun. Mulțumesc.

Prajitură din albușuri cu alune și unt de arahide

margareta

https://margaretacismasiu.blogspot.ro/2017/01/prajitura-din-albusuri-cu-alune-si-unt.html

Panacris, adică eu, m-am întrecut pe sine, chiar nu-mi vine să cred. Șase retete cu ingredientul vedetă Alunele 😉

Brioșe aperitiv cu alune, bacon, brânză

briose aperitiv

http://retete.panacris.ro/recipes/briose-aperitiv-cu-alune-bacon-si-branza

Chec din albușuri cu alune, merisoare, stafide și bombonele

IMG_3408-crop

http://retete.panacris.ro/recipes/chec-din-albusuri-cu-alune-merisoare-stafide-si-bombonele/

Banana bread cu arahide

IMG_3374

http://retete.panacris.ro/recipes/banana-bread-cu-arahide-chec-cu-banane-si-arahide/

Brioșe din albușuri cu alunem merșioare și stafide

IMG-20170124-WA0006-crop

http://retete.panacris.ro/recipes/briose-din-albusuri-cu-alune-merisoare-si-stafide/

Negresă cu pastă de măceșe, alune și spumă de ou

IMG_3329

http://retete.panacris.ro/recipes/negresa-cu-pasta-de-macese-alune-si-spuma-de-ou/

Pui cu ciuperci alune și paste cu trufe

img_3253

http://retete.panacris.ro/recipes/pui-cu-ciuperci-alune-si-paste-cu-trufe/

Mulțumesc tare mult fetelor pentru timpul acordat și minunatele rețete aduse. :-*

 

Provocarea Cutia Misterelor – Mistery box challenge

12 Comments
  • Un nou an, prima lună, o nouă provocare!!! Ianuarie e plin de surprize și evenimente 😉
  • Luna ianuarie fiind un pic mai lejeră,  am accceptat invitația Ancăi Ban Roman, cu al său minunat blog https://ilyanda.blogspot.ro/, care m-a invitat, sa fiu gazdă în provocarea http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor, intitiata de http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/.
  • Acum urmeaza, partea cea mai dificila, ingredientele ce vor fi puse in cutia misterelor.
  • O sa va povestesc un pic despre mecanismul provocarii.
  • Cutia va contine un  numar de 7 pana la 10 ingredinte, inculzand un ingredient vedeta, ce va da stralucire preparatului vostru. Preparatele voastre, citire de pe blog-ul Ceraselei, “nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).”
  • Invit pe oricine sa participe la aceasta minunata provocare! Trebuie sa preparati o reteta dulce sau sarata, cu ingredientele propuse, se pot folosi toate, sau doar o parte din ele, dar singurul ingredient musai prezent trebuie sa fie cel vedeta. Reteta participanta se va posta pe blog-ul personal cu link catre bolg-ul:  http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html , plus link catre site-ul meu http://retete.panacris.ro
  • Termenul limita de postare sau trimitere a retetei propuse este sfarsitul lunii ianurie.
  • Ei si acum ca v-am povestit mecanismul provocari, o sa va deschid cutia misterioasa cu ingredientele secrete aferente lunii ianuarie.
  • Asadar, cutia misterioasa in luna ianuarie contine:
  • Oua, lapte, smantana, branza (toate sortimentele), legume, fructe, carne (porc, vita, pasare, vanat), cacao, ciocolata si ingredientul vedeta, atentie ALUNELEEEE (de pădure, americane, arahide, caju sau alte națiii, nu contează, doar să fie aluneee!).
  • Oare, v-am deschis apetitul si interesul????
  • Daca da, va multumesc.
  • Astept cu mare interes si nerabdare preparatele voastre minunate.
  • Multumesc Anca, https://ilyanda.blogspot.ro/  pentru propunerea de a fi gazda in aceasta minunata lună.
  • Hai, ca m-am lungit, voi v-ati plictisit si abia asteptati sa treceti la “butoane”. Inspiratie maxima, spor si rabdare.
  • Va multumesc anticipat pentru preparatele voastre minunate.

Clementina, ingredientul secret al lunii decembrie ;)

No Comments
  • Bună seara dragi misterioase. În sfârșit am reușit să aduc două rețete pentru minunata provocare inițiată deCerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate.
  • Luna aceasta gazdă a fost draga de AncaBanRoman https://ilyanda.blogspot.ro/2016/12/provocarea-cutia-misterelor-decembrie.html, iar ingredientul secret a fost Clementina 😉
  • Daaa, am avut multe rețete în gând și plan, dar timpul e așa de comprimat, încât, acum pe ultima sută de metri vă aduc două rețete, numai bune pentru această seară minunată 😉 nah nu știu dacă mai aveți timp, dar puteți reconcepe rețetele cu ce fructe și legume aveți prin gospodărie 😉 Gata cu vorba, că timpul trece 😉
  • retetele sunt aici:
  • http://retete.panacris.ro/recipes/salata-cu-clementine-rodii-avocado-si-branza/
  • http://retete.panacris.ro/recipes/salata-cu-clemetine-rodii-avocado-zmeura-si-ciocolata/

Preparate din carne de struț

No Comments

Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ….. Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături a ajuns și carnea acasă 😉 No acum cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale 😉 Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată 😉 Până la urmă le-a plăcut și lor 😉 Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită 😉

Vă aduc în atenție două dintre cele trei rețete preparate din carnea de struț, că ficatul s-a evaporat înainte să pot face câteva poze de prezentare 😉 Urmează data viitoare.

„Gatul strutului este unul lung, mai gros la baza si se subtiaza spre cap. Bucati de gat cu os cu lungime de 3-5 cm si aproximativ 5-12 cm diametru, ideale pentru ciorbe, rasol, Osso buco.” sursa https://www.struti.ro/gat

Rețeta pentru supa din carnea de struț

 “Bucatile de Drum provin din partea inferioara a pulpei strutului si sunt cel mai putin fragede. Sunt potrivite pentru preparare (gatire) indelungata, taiate in bucati mici, pentru tocanite si gulasuri. Potrivit si pentru preparare la cuptor, excelent atunci cand este afumat. Greutate medie per bucata 650 grame. Pachetele sunt preambalate si pot contine mai multe bucati. 

Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera.” Sursa: https://www.struti.ro/drum-2

Reteta pentru friptura de struț 

Guguluf aperitiv din dovleac

No Comments

Daaa, o altă provocare m-a adus din nou la ”butoane”. Mistery box challenge, continuă, deși inițiatoarea acestei provocări, Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, s-a retras probabil și mai mult ca sigur din motive personale, bine întemeiate. E o mare realizare că această provocare încă mai este în viață.

Așa că revin cu regulamentul: “Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. … Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi(bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).

Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.

Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…”

Ei și draga noastră Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2016/10/cutia-misterelor-de-noiembrie.html, ne-a propus următorul ingredient vedetă:

DOVLEACUL,

cu ajutoare de nădejde în prepararea rețetei:

  • carne (de orice animal doriti),
  • nuci / migdale,
  • ceapă /praz,
  • orez,
  • brocoli, ou,
  • fructe uscate,
  • quinoa,
  • brânzeturi/lactate.

P.S. Monica, am venit cu prima rețetă, mult mai repede ca deobicei .d, așa că aștept minunatul coniac, care l-ai promis 😉

Reteța e aici

Parada lunii octombrie in Provocarea Weekend cu spor

6 Comments

”De ce „Weekend cu spor” ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea 😉

O nouă lună, o nouă provocare, de data asta Stefania Anastasiu, mai bine zis Stefyharnicuta 😉 cu al său minunat blog:http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html Am intrat în acest grup în urmă cu un an, recunosc, că în ultimele două luni nu prea m-am ținut de treabă, timpul și anumite evenimente mi-au fost potrivnice. Acum sper că voi face față cu brio provocării;) Am analizat, noul blog personal, să văd dacă se încadrează provocării și am ajuns la concluzia, că daaaa, am câteva rețete faine;).

Așa că am propus următoarele secțiuni:

http://retete.panacris.ro/recipe_type/supeciorbe/

http://retete.panacris.ro/recipe_type/fel-principal/

http://retete.panacris.ro/recipe_type/prajituri/

Fetele din frumosul grup Weekend cu spor s-au apucat imediat de treaba, si le multumesc ca au avut incredere sa probeze si sa testeze retele preparate de mine.

Elena Bite, s-a impus de la inceputul lunii cu minunata si simpla reteta de bucatale de porc cu sos de mustar si taitei sticlosi 😉 Inspirata alegere, multumesc.

pui-cu-taitei-elena

http://leniass.blogspot.ro/2016/10/carne-de-porc-cu-sos-de-mustar-si.html?spref=fb

Monica Horoiu, ne-a dat cateva indicii si o poza, iar dupa cateva incercari am dezvaluit misterul, tarta cu praz piept de pui. O bunaciune de fel aperitiv, principal chiar si cina. Buna alegere, multumesc.

tarta

http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2016/11/tarta-cu-praz-si-piept-de-pui.htm

Draga de Sidonia Toncean, in criza de timp, ( trebuia saplece la bai! P.S. As fi venit si eu cu voi :D), a preparat la foc automat o ciorba de burta varianta Panacris, si am inteles ca  nu a fost dezamagita si cateva chiftelute gatite dietetic in vasul Zepter.

 ci-burta-sidy

 

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/10/ciorba-de-burta-ii.html

chift-zepterrr-sidy

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/10/chiftelute-coapte-in-vas-zepter.html

Neobosita Lubita Iancu, la fel de harnica si rapida a preparat un bors tare bun din carne de oaie si un piept de umplut cu felii de mozarelle si rosii, din care, am inteles ca cu mare greutate i-a lasat o bucatica soutlui. Multumesc ca v-a placut.

ciorba-de-oaie-lulu

https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/10/bors-din-carne-de-oaie.html

pipet-de-pui-lulu

https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/10/piept-de-pui-cu-mozzarella-si-rosii.html

Margareta Cismasu, harincuta ca deobicei, m-a onorat cu prepararea unui desert delicios, rulada cu crema de nuci, crema caramel si dulceata de guti, pe care ea a redenumit-o rulada toamnei 🙂 Ei si nu s-a putut abtine de la tocanita din cartofi cu carnati, numai buna in aceasta perioada. Delicioase ambele preparate, multumesc pentru alegere.

rulada-cu-gutui-margareta

http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2016/10/rulada-cu-nucicrema-caramel-si-dulceata.html

tocanita-de-cartofi-margareta

http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2016/10/tocana-de-cartofi-cu-carnati-si.html

Laura Din, sensibila si fragila, a probat ciorba dulce din carne de pui. Cred ca v-a placut minunata ciorbica, din cate stiu e pe gustul vostru. Multumesc pentru alegere si participare :-*

ciorba-de-pui-laura

http://lauradin.blogspot.ro/2016/10/ciorba-dulce-de-pui.html

Oana Durican, a ales sa prepare un desert simplu si de mare efect pentru musafiri. P.S. Am inteles ca trebuit sa mai prepare o portie, asa repede s-a epuizat. Iti multumesc pentru alegerea facuta :-*

rulada-cu-citrice-oana

http://www.retete-vechi-si-noi.info/2016/10/rulada-cu-crema-de-citrice-si.html

Stefania Anastasiu, si-a rupt din pretiosul sau timp, ce acum este acaparat de minunea lor mica si dragalasa,  si a pregatit rapid cateva cornulete cu nuca. Multumesc pentru efortul tau :-*

cornulete

http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2016/10/cornulete-cu-nuca.html

O parada minunata, multumesc tare mult fetelor pentru efortul lor, din lumea asta complicata. Ma bucur ca inca rezista aceasta provocare. Da, stiu ar trebui sa aduc si eu ce am preparat, dar, o lasam pe alta data. Multumesc inca o data.

P.S. Parada e deschisa daca mai dorseste cineva sa adauge, sau daca am uitat pe cineva, va rog sa ma trageti de maneca. Va pup, o luna minunata in continuare! :-*