Pana Cristina Iuliana- Retete

Amestec de legume uscate – Vigita

panacris
Recipe by
48 ore
Prep: cca. 50 min | | Servings: cca. 500 g

Prepar în fiecare an acest amestec de legume, dar în varianta proaspătă, apoi depozitată la congelator. Anul acesta am avut curiozitatea să testez noul ajutor din CasaZmeilor, aparatul de deshidratat legume și fructe. Ideea a plecat de la rețeta prietenei mele Rita Ilies, https://www.bucataras.ro/retete/vegeta-facuta-in-casa-55610.html. Multumesc pentru idee. P.S. Numele VIGITA, vine de la VEGETA fără E-uri 😀

INGREDIENTE:

Morcovi 2000 g,

Pătrunjel rădăcină 1000 g,

Păstârnac 1000 g,

Țelină rădăcină 2 bucăți medii, cca. 500 g,

Ceapă galbenă 500 g,

Ardei grași verzi /roșii 500 g,

Roșii 500 g,

Frunze de țelină de la cele două rădăcini,

Frunze de pătrunjel 3 legături,

Sare de la salină (o lingură mare la 10 linguri cu legume uscate).

MOD DE PREPARARE:

Rădăcinoasele  se spală,  se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien.

Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază  în felii subțiri.

Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare pe un pat de sârmă/ în cuptor la foc mic cu ușa deschisă sau cu ajutprul aparatului de deshidratat fructe/legume.

Eu am folosit varianta modernă, deși să știți că nu e rapidă, tot vreo 3 zile a trebuit să deshidrateze foarte bine legumele, mai ales ardeii, ceapa și roșiile.

Odată uscate toate ingredientele, le-am dat prin robot în prima fază, apoi prin blender. La final am amestecat cu sare, 1 lingură mare de sare la 10 linguri de legume uscate.

Nu e mare filozofie, doar  că necesită timp și răbdare, ca toate ingredientele să fie bine uscate.

Spor și poftă bună!

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5