Pana Cristina Iuliana- Retete

Brioșe cu ciocolată și zmeură

INGREDIENTE:
  • Unt grăsime 65% 200 g,
  •  Zahăr tos 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă 400 g,
  • Praf de copt Dr. Oetker 1 pliculeț,
  • Zahăr vanilinat Burbon Dr. Oetker 1 pliculeț,
  • Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
  • Ciocolată neagră 200 g.
 
PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Zmeură proaspătă sau congelată cca. 100 g.
PENTRU ORNAT:
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic,
  • Bombonele colorate Dr. Oetker.
 
MOD DE PREPARARE:
 
Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. 
 
  •  Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.
  • Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.
  • Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.
  • Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple  fiecare formă cca. ¾ , apoi se pune 3-4 fructe de zmeură. 
  • Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins  cca. 30-40 de minute la 175 grade, sau în cel cu gaz la nivelul 2.
  •  Glazura de ciocolată se topește în cuptorul cu microunde sau într-un ibric cu apă clocotită, apoi se toarnă după gustul fiecăruia peste brioșele calde și se decorează cu bombonele.
 
  •  Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5