Pana Cristina Iuliana- Retete

BRIOȘE DIN ALBUȘURI CU ALUNE, MERIȘOARE ȘI STAFIDE

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min

Provocarea http://retete.panacris.ro/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box-challenge/ cu ingredientul vedetă Alunele, continuă 😉 Tot am avut o minivacanță, așa că am dat drumul la butoane 😉

INGREDIENTE:

  • Albuș de ou 10 bucăți,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Ulei de nucă 5 linguri,
  • Arahide măcinate 4 linguri,
  • Esență de vanilie ½ linguriță,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Pudră de cacao 4 linguri,
  • Stafide și merișoare 4 linguri,
  • Arahide nesărate

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
  • IMG_0144
  • Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
  • Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.
  • IMG_0146
  • Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.
  • Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.
  • IMG_0147
  • Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.
  • IMG_0148
  • În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.
  • Deasupra se ornează cu alune.
  • IMG_0149
  • Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.
  • IMG-20170124-WA0004
  • Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit pe un grătar apoi se pudrează cu zahăr praf.
  • IMG-20170124-WA0006-crop
  • Spor și poftă bună!

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5