Pana Cristina Iuliana- Retete

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Avatar photo
Recipe by
cca. 100 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 7 min

Vă aduc  o nouă rețetă simplă și la îndemâna oricărui începător. TataZmeu, a vrut din nou  ceva  simplu și bun 😉 I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare 😀 Bucățele de porc, asezonate cu muștar și o garnitură pe măsură, tăiței sticloți din orez, ce nu necesită gătire complementară.

P.S. Plus că Laurențiu-Ionel, aparatul de gătit Multicooker, a fost alături de mine 😉

INGREDIENTE:

  • bucățele de carne de porc cca. 500 g,
  • ulei de măsline,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • muștar cca. 100 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru,
  • tarhon,
  • mărar proaspăt,
  • bere fără alcool cca. 500 ml,
  • tăiței de orez cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul START, se lasă la călit cca. 5 minute, cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă bucățile de carne și se lasă la prăjit, cu capacul închis cca. 10 minute.
  • img_0074img_0077
  • Se oprește programul FRY, apoi se alege programul STEW, se adaugă muștarul, se completează cu cca. 500 ml bere, se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit cca. 60 de minute.
  • img_0079 img_0080
  • După ce a expirat timpul de gătire, se adaugă tăițeii de sticlă, adică din orez și se lasă la odihnă cu capacul închis, cca. 10 minute, adică niciun fel de gătire.
  • img_0082 img_0083
  • La expirarea timpului, dacă nu e nevoie să țineți mâncărica la cald, acest minunat aparat poate menține mâncarea caldă pentru 24 de ore, se deconectează de la sursa de curent.
  • Se asezonează la final cu verdeață.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.