Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec bicolor

panacris
Recipe by
cca. 90 min.
Prep: cca. 25 min. | Cook: cca. 45 min. | Servings: 12

INGREDIENTE:

  • Ouă 6 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Oțet aromat cu căpșuni ½ linguriță,
  • Zahăr  tos 6 linguri,
  •  Zahăr vanilat 1 plic,
  • Pudră de cacao cca.3 linguri,
  • Făină albă de grâu 6 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea.
  • Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR 😉 cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni 😉
  • După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri și făina cernută, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredientele.
  • Din aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. ¾ din compoziție.
  • În restul compoziției se adaugă cca. 3 linguri de pudră de cacao, amestecându-se energic, până ce se omogenizează aluatul.
  • Aluatul de cacao se toarnă peste aluatul de ouă, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 45 de minute la 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă.
  • La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! :-*
Category:

One Review

  1. Cristina

    cat de pufos este!!! Sunt sigura ca este delicios!

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5