Pana Cristina Iuliana- Retete

Cheescake cu fructe de pădure

panacris
Recipe by
cca. 5 ore
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 10 min | Servings: cca. 4 porții

Un mini Cheescake cu fructe de pădure,  de urgență 😉 De ce???? Pentru că au rămas câteva fructe de pădure de la Pavlova și se întorcea Zmeul mijlociu din vacanță și nu se putea să nu am ceva bun prin casă! 😉  Așa, preparat ad-hoc, cu ingrediente ce le-am găsit în gospodărie, a ieșit super delicios! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Biscuiți Petit-Beure cca. 200 g,
  • Unt 100 g,
  • Mascarpone 500 g,
  • Zahăr pudră 200 g,
  • Gelatină 1 plic,
  • Fructe de pădure ( zmeură, mure, afine roșii/negre) cca. 500 g,
  • Geltină roșie 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează  bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 60 de minute.
  • Între timp se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră până se obține o cremă spumoasă. Între timp gelatina se pune în apă rece, 3 linguri, sau conform indicațiilor de pe ambalaj, cca. 10 minute, apoi se încălzește până ce se diluează și se adaugă la crema de brânză, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Se scoate blatul de biscuit se toarnă jumătate din crema de brânză, se presară cca. 250 g de fructe de pădure, se toarnă cealaltă jumătate de cremă și se dă la rece pentru cca. 60 de minute.
  • Între timp se prepară topping-ul. Într-un ibric se pun 250 ml apă rece, conținutul plicului de gelatină roșie, 3 linguri de zahăr și se pune la fiert la foc mediu amestecându-se continuu, cca. 10 min, apoi se adaugă fructele de pădure rămase, se amestecă ușor cât să se înglobeze, apoi se repartizează în mod uniform peste cheesecake-ul răcorit și se lasă la rece cca 4 ore sau mai bine până a doua zi.
  •  Spor și poftă bună.

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5