Pana Cristina Iuliana- Retete

Chiftele din orez asezonate cu curry

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 35 min | Servings: 8 porții
 O nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!
 INGREDIENTE: 
  • Orez 250 g,
  • Apă 750 ml.,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Praf de curry,
  • Ouă de găină 1 bucată,
  • Cașcaval ras 4 linguri,
  • Salam țărănesc cca. 50 g,
  • făină albă de grâu1 lingură,
  • Pesmet auriu cca. 2 linguri,
  • Ulei de palmier pentru prăjit.
PENTRU SERVIT:
  • sos tzatziki,
  • sos de mărar;) sau de ce nu sos roșu 😉
 MOD DE PREPARARE:
  •  Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vreo garnitură. Dacă nu, atunci procedați în felul următor.
  • Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu puțină sare. 
  • După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la răcorit, cel mai bine până a doua zi.
  • În orezul răcit se adaugă salamul tăiat cubulețe, ouăle, cașcavalul ras, pesmetul auriu, făina, se asezonează de sare, curry, piper și boia, apoi se amestecă energic până ce se înglobează ingredientele.
  • Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă,  se tăvălesc prin pesmet apoi se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar, sau chiar o simplă smântână.
Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5