Pana Cristina Iuliana- Retete

Colac cu carne și brânză

panacris
Recipe by
cca. 150 min
Prep: cca. 90 min | Cook: cca. 40 min

Inițial am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin amestec de carne, că să fie de ajuns familiei Zmeilor, așa că am combinat pogăcele cu brânză cu chiftele în pâine 😉 Sincer a ieșit ceva tare interesant. Gustos și mai ales sățiossss 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Apă călduță cca. 300 ml,
  • Făină albă de grâu 600 g.,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe,

 

Pentru Chiftele 

  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 300 g,
  • Usturoi ,
  • Pâine 2 felii vechi de o zi,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar verde/uscat
  • Ou 1 bucată.

Pentru umplutura de brânză:

  • Brânză de oi cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 14 de bucăți.
  • Pentru aluatul de bază:
  • În cuva mașinii de pâine se pun pe rând apa, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.
  • Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe.
  • img_2820 img_2826 img_2827
  • Pe jumătate din aluat se pun bucăți de brânză ce se modelează biluțe. Biluțele obținute se așează într-o formă de guguluf, alternându-se, apoi se ung cu ou și se dau la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.
  • img_2832 img_2871
  • Felii de colac se servesc ca atare. Simplu, gustos și mai ales sățios! 😉
  • Poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5