Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceață Dacică

panacris
Recipe by
cca. 135 min
Prep: cca. 65 min | Cook: cca. 65 min. | Servings: 4 borcane
 
INGREDIENTE:
  • prune uscate 1000 g,
  • apă 500 ml,
  • miez de nucă 100 g,
  • zahăr tos 500 g.
 
MOD DE PREPARARE:
  • Prunele uscate se pun, de cu seară, în apa rece și se lasă la hidratat până a două zi. Se strecoară, se adaugă 500 ml apa rece, se pun la fiert într-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 oră, până se înmoaie prunele. 
  • Se scot din apa, se lasă la răcit și apoi se scot sâmburii. Intre timp în zeama rămasă se adaugă zahărul, se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fara samburi, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute. 
  • Spre finalul fierberii , se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fără sâmburi, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă și nucile, lăsându-se cca. 5 minute la fiert. 
  • Dulceața obținută, se pune fierbinte în borcane sterilizate, lăsându-se la dunst cald până a două zi, lăsându-se la dunst cald până a doua zi. 
 
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5