Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceață din flori de salcâm

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 90 min | Servings: cca. 6 borcănele

Are o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm.

INGREDIENTE

  • flori proaspete de salcâm, fără tulpină, cca. 500 g,
  • apă rece  1000 ml,
  • zahăr tos 1000 g,
  • lămâie 2 bucăți,
  • zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie.

 

MOD DE PREPARARE:

Zahărul și apa se pun la fiert, într-un vas încăpător.

După ce au fiert cca, 1 oră, se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, împreună cu zeama de lămâie.

Se lasă cca. 1 oră la fiert, la foc mic, apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi acoperită.

A doua zi se dă din nou la fiert, cca. 30 de minute până se încheagă ca și gelatina.

Se adaugă după gustul fiecăruia scorțișoară sau frunze de mentă proaspătă, cca. 5 minute la infuzat, apoi se scot și dulceața se pune în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi.

Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5