Pana Cristina Iuliana- Retete

Dulceață din sfeclă roșie și ananas

panacris
Recipe by
cca. 24 ore
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 6 borcane

 

O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2 anișori la Pusi Roman, alias BunicaBucătăraș. Mulțumesc pentru rețetă. A fos minunată, am servit-o ca atare pe pâine sau alături de brânzeturi. Ei, anul acesta am vrut să o îmbunătățesc și am adăugat și un fruct exotic, tocmai în ideea că, această rețetă se poate prepara pe toată perioada anului, fie vară, fie iarnă. Spor și poftă bună!

  • Sfeclă roșie 1000 g(cca. 4 bucăți),
  • Ananas 1 bucată de cca. 450 g,
  • Lamaie 1 bucată,
  • Zahăr tos de la Bod 1300 g,
  • Apă rece 1000 ml.
  • Mirodenii după gust (scorțișoară, cuișoare, anason, coajă de lamaie/portocală).

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat.
  • Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare 😀 și a mers repede, fără să mă roșesc pe mâini 😀 Cei care nu au astfel de aparat le recomand să pună totuși mănuși, ca să nu frecați apoi mâinile.
  • Să revin. Cubulețele se stropesc cu zeama de lămâie, apoi se adaugă în sirop și se lasă la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține textura dorită pentru dulceață. La final se condimentează după gust cu mirodeniile preferate, eu am pus un mix de comdimente ptr vin fiert 😉
  • Dulceața se pune fierbinte in borcane, acestea se închid ermetic, apoi se lasă la odihnă cu gura în jos până a doua zi acoperite cu un ștergar mai gros.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5