Pana Cristina Iuliana- Retete

Farfurii comestibile

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 90 min | Cook: cca. 25 min | Servings: 4

Cred că v-am stârnit curiozitatea cu titlul rețetei! 😉 Sunt farfuriile din aluat de pâine în care vom savura fasolea cu ciolan 😉

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, mărar),
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
  • 3 forme rotunde termorezistente.
  • ulei pentru uns formele cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
  • Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute.
  • Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
  • Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei.
  • După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron.
  • Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade.
  • După ce s-au rumenit se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan 😉
  • Spor și poftă bună!
  •  TIPS-URI
  • Partea bună este, că numai e nevoie să le spălați și nici măcar nu poluați mediul:D :)))

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5