Pana Cristina Iuliana- Retete

Ficat de vițel cu ceapă

panacris
Recipe by
cca. 40 min
Prep: cca. 15 min. | Cook: cca. 20 min. | Servings: cca. 4 porții

INGREDIENTE:

  • ficat de vițel 600 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • unt 50 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demise cca. 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcând-se pe fiecare parte.
  • Între timp ceapa se curăță, apoi se taie felii julien. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă ceapa călită, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile.
  • Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute.
  • Se servește fierbinte, ca atare sau alături de găluște de cartofi sau cartofi natur.
  • Spor și pofta bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5