Pana Cristina Iuliana- Retete

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: 12 porții

INGREDIENTE:

  • Aluat de foietaj 1 pachet,
  • Miez de nucă măcinată asezonat cu zahăr și scorțișoară cca. 300 g,
  • Pastă de măceșe cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Pe o foaie de pergament se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinăată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos prin cămară (data viitoare, voi face invers, întâi dulceața, apoi amestecul de nucă 😉
  • img_2569  img_2574 img_2573 img_2576
  • Se începe rularea, se rulează aluatul până la jumătate, apoi se vine cu cealaltă jumătate, cum se vede în imagini.
  • img_2578
  • Se taie rulou obținut în bucăți de cca. 3-4 cm, apoi se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade.
  • img_2580 img_2583
  • După ce s-au copt prăjiturele se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună! P.S. Să fiți pregătiți ptr două porții, că se vor epuiza instant 😉
  • img_2587 img_2591
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5