Pana Cristina Iuliana- Retete

Friptură fiartă de pui

panacris
Recipe by
cca. 90 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 65 min | Servings: 8 porții
INGREDIENTE:
  •  pui grill 1 bucată,
  • ciuperci champignon cca. 300 g,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • foi de dafin 2-3 bucăți,
  • boabe de piper ½ linguriță,
  • roșii întregi conservate de la @SunFood 1 cutie,
  • usturoi 6-7 căței,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
 MOD DE PREPARARE:
  •  Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii se adaugă foile de dafin și boabele de piper. După ce s-a fiert carnea, se scoate din vas, se porționează, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, asezonându-se cu sare și piper proaspăt măcinat.
  •  Ciupercile spălate și curățate, se așează întregi printre bucățile de pui, apoi se acoperă cu roșiile din conservă, (inițial am vrut cuburi, dar am avut numai întregi, ce apoi le-am mărunțit!),  ardeii kapia feliați și usturoiul curățat, de asemenea feliat completându-se cu apa în care a fiert puiul, atât cât să acopere friptura.  

  • Tava acoperită se pune la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu. În ultimele 5 minute, friptura se lasă neacoperită pentru a se rumeni frumos. Spor și poftă bună!
 
  • Cum spune Cristina Pana, tiza mea: ”Reteta de fata  este conforma cu dieta Montignac – faza I si dieta Dukan – zile PL.” Acum nu știu dacă, adaosul de ardei kapia și ciuperci, modifică dieta 😀 Cert este, că e tare fragedă friptura. 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5