Pana Cristina Iuliana- Retete

Gutui murate

panacris
Recipe by
cca. 24 ore
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 20 min. | Servings: 8 porții

INGREDIENTE:

  • Gutui  2000 g,
  • Sare pentru murături cca. 8 linguri,
  • Apă 2000 ml,
  • Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
  • Boabe de piper,
  • Foi de dafin,
  • Cimbru uscat,
  • Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
  • Boabe de ienupăr, câte 1 ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare 2 ptr fiecare borcan.

MOD DE PREPARARE:

  • Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate.
  • Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.
  • A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane.
  • Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan.
  • Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează  în cămară/beci/subsol/balcon.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5