Pana Cristina Iuliana- Retete

Isler cu cremă de nucă

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 20 min | Servings: 12 porții

INGREDIENTE:

  • Făină albă 000 300g,
  • Untură de porc 150 g,
  • Unt 50 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Smântână cât cuprinde ptr frământat cca. 100 g

Ingrediente pentru cremă:

  • Unt 80% grasime 125 g,
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Nucă măcinată aromatizată cu scorțișoară și zahăr cca. 100 g.

Finisare:

Glazură de ciocolată Dr. Oetker cca 100 g.

MOD DE PREPARARE:

Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.

img_0201 img_0202 img_0203 img_0204

Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin, câte puțin.

img_0186

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.

img_0205 img_0206 img_0207 img_0208 img_0209

Islerele obținute  (cca. 30 bucăți  perechi!) se pun în tavă tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.

img_0210 img_0211

Între timp untul se freacă cu zahărul pudră și nuca măcinată, până se omogenizează.

img_0212 img_0213 img_0214 img_0215

Islere se unesc cu această cremă.

img-20161229-wa0023 img-20161229-wa0024 img-20161229-wa0025

Glazura de ciocolată de la Dr. Oetker, e foarte bună și mai ales rapidă. Intr-un recipent se pune cca. 300  ml apă la clocotit, când a ajuns la puncutul de fierbere se adaugă plicul de glazură și se lasă cca.  mnute până se înmoaie, apoi se taie plicul într-un colț și se toarnă glazura peste preparatul dorit 😉 Rapid și eficient 😉

Se toarnă glazura de ciocolată și se lasă la rece până a doua zi. Apoi se rotesc prin nucă măcinată, ca să se acopere crema ieșită pe margini.

Aceste islere trebuie făcute cu 3 zile înainte de a fi servite, deoarece în prima zi sunt foarte crocante, (adică tari!!!).

img_3191 img_3195

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5