Pana Cristina Iuliana- Retete

Mini tarte cu chisăliță din prune

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca.35 min | Servings: 6 porții

Mda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul 😉 A ieșit ceva tare bun și aromat! 😉

INGREDIENTE:

  • Aluat de foietaj cca. 800 g,
  • Prune cca. 500 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • Zahăr brun 3-4 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Foietajul dezghețat se porționează, apoi  se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade.
  • Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune obținut se adaugă zahărul și se lasă la fiert cca. 15 min la foc mediu, apoi se asezonează cu esența de migdală Marocană de la Dr. Oetker.
  • Mini tartele simple, coapte se lasă un pic la răcit și se umplu cu chisălița din prune, aromatizată cu esență de migdală Marocană de la Dr. Oetker. Se dau din nou la copt ptr. cca. 10 minute.
  • Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr sau acompaniate de o înghețată de vanilie.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5