Pana Cristina Iuliana- Retete

Negresă cu pastă de măceșe, alune și spumă de ou

panacris
Recipe by
Prep: cca. 60 min. | Cook: cca. 40 min | Servings: 12 porții

 

INGREDIENTE:

  •  ouă 6 bucăți,
  •  unt 300 g,
  •  zahăr tos 9 linguri cu vârf (plus încă 6 linguri ptr glazură),
  •  praf de copt 1 plic,
  •  zahăr vanilinat 2 plicuri,
  •  lapte 150 ml,
  •  coajă și zeamă de la 1 lămâie,
  •  pudră de cacao 5 linguri,
  •  făină albă de grâu 9 linguri cu vârf,
  •  pastă de măceșe 1 borcan,
  • alune de pădure măcinate cca. 3 linguri,
  •  ciocolată rasă.

MOD DE PREPARARE:

  • Gălbenușurile se freacă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, untul topit, cacaoa și laptele.
  • Se adaugă apoi făină cernute cu praful de copt, zeamă și coajă de lămâie, amestecându-se ușor, până se încorporează toate ingredientele.
  • Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, punându-se la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la foc mediu.
  • După ce prăjitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pastă de măceșe și se presară alunele măcinate.
  • Albușurile rămase se bat cu 9 linguri cu zahăr și un plic de zahăr vanilinat pe baie de aburi.
  • După ce s-a obținut spumă, se toarnă peste prăjitură.
  •  Se presară cu ciocolată și se servește a două zi!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5