Pana Cristina Iuliana- Retete

 Negresă cu zmeură

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 45 min | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE:

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 de linguri,
  • lapte degresat 24 de linguri,
  • faină albă de grâu  Raftul Bunicii 000, cca. 500 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahăr vanilinat Bourbon 1 plic,
  • esență de migdală marocană Dr. Oetker ½ linguriță,
  • sare iodată 1 praf,
  • zeama si coaja de lămâie,
  • cacao 100 g,
  • zmeură cca. 250 g,
  • nucă măcinată cca. 100 g,
  • zahăr pudră 50 g.

MOD DE PREPARARE :

  • Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele.
  • Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste  crema obținută mai sus,  adăugându-se zeama și coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se încorporează toate ingredientele.
  • La final se adaugă praful de cacao, amestecând ușor, până se obține un aluat omogen.
  • Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, se presară zmera proaspătă sau decongelată, amestecată cu nucă măcinată.
  • Prăjitura se coace la foc moderat, 180 grade, cca. 45 de minute.
  • După ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tava.
  • La servire se presară zahăr pudră din belșug.
  • Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5