Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitură cu nucă

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 35 min | Servings: 12 porții
INGREDIENTE
  • Zahăr tos Mărgăritar 150 g
  • Peltea de căpșuni a la Panacris 3 linguri,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Rama mit Butter 100 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom de la Dr Oetker 1 plic,
  • Făină albă de grâu 250 g.
  • Lapte grăsime 1,5 % 400 ml,
  • Zahăr tos Mărgăritar 200 g,
  • Cacao neagră Dr. Oetker 2-3 linguri, dizolvată în lapte rece,
  • Rama mit Butter 200 g,
  • Nucă măcinată cca. 300 g.
 
MOD DE PREPARARE:
  • Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor ”mixerul planetar” , și-a dovedit utilitatea!!!).
  • După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă laptele, pelteaua, zahărul vanilinat cu aromă de rom și făina amestecată cu praful de copt, un strop de sare și unul de oțet. Se amestecă compoziția până se înglobează toate ingredientele și se toarnaă intr-o tavă tapetată cu foia de pergament, punându-se la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 180 grade.
  •  După ce trece testul scobitorii, blatul copt se scoate din cuptor și se lasă la răcorit.
  • Între timp ne ocupăm de cremă. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă, mai puțin Rama mit Butter și se pune amestecul la fiert, atât cât să se topească zahărul. După ce s-a răcorit un pic se adaugă Rama mit Butter bucățele și se amestecă energic, până se înglobează în cremă.

 
  • După ce blatul s-a răcorit se taie bucățele potrivite direct în tavă, apoi se toarnă crema călduță peste blat, inclusiv marginile.
  •  Se presară nucă din belșug și se lasă la rece până a doua zi. 
Spor și poftă bună! 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5