Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitura Madagascar

panacris
Recipe by
cca. 70 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 30 min | Servings: 12 porții

INGREDIENTE:

PENTRU BLAT:

  • biscuiți cu miere 200 g
  • unt gras cca. 100 g,

PENTRU CREME:

  • frișcă lichidă  600 ml ( 3 cutii a câte 200 ml),
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • ciocolată albă 200 g,
  • esență de migdale Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker ½ linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Un desert rapid și ciocolatos.
  • Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.
  • Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la ansamblare.
  • La fel se procedează și cu ciocolata albă, doar că pe aceasta o aromatizăm cu esența de lămâie siciliană.
  • Iar crema de ciocolată cu lapte, se aromatizează cu esența de vanilie din Madagascar. Pentru blat, se mărunțesc biscuții într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obține un blat omogen.
  • Blatul de biscuiți se așează într-un vas cu pereții detșabili, tapetat cu foaie de pergament și se lasă le rce, ca. 30 de minute. Apoi se așează cremele întărite în straturi independente.Prăjitura se lasă la rece ptr cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună.
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5