Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitura Rocky

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 12 porții

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/ . Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acest desert delicios și chiar simplu cum spune Oana. http://www.retete-vechi-si-noi.info/search?q=rocky

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • Unt 150 g,
  • Pudră de roșcove 2 linguri,
  • Apă 200 ml,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr tos 300 g,
  • Făină albă de grâu Raftul Bunicii cca. 250 g,
  • Zahăr vanilat Dr. Oetker 1 plic,
  • Praf de copt Dr. Oetker 1 plic,
  • Esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker ½ linguriță,
  • Sare iodată ½ linguriță.

Pentru Cremă:

  • Unt 65 % grăsime 250 g,
  • Ciocolată menaj 100 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Lapte 50 ml,
  • Esență de rom ½ linguriță,
  • Miez de nucă cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește.
  • Ulterior se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecându-se până se înglobeză în compoziție. Apoi se adaugă faina cernută împreună cu sarea și praful de copt, amestecându-se ușor până se omogenizează compoziția.
  • Aluatul obținut se toarnă într-o tavă, de cca. 24/35 cm, tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la foc mediu, cca. 180 grade. După ce trece testul scobitorii, prăjtura se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tavă.
  • Atenție, crema se face după ce se scoate prăjitura din cuptor!
  • Zahărul, laptele, cicocalata ruptă bucățele și o lingură de unt se topesc pe foc mic într-un vas cu fundul gross au la bain-marie. După ce sa obținut o cremă omogenă se lasă la răcit.
  • Untul se mixează spumă între timp, apoi se adaugă în fir subțire crema ciocolată răcorită, amestecându-se ușor până se încorporează în cremă.
  • La final se adaugă nucile tăiate grosier, se amestecă ușor apoi se toarnă imediat peste blatul răcit și se lasă la rece frigider/cămară câteva ore sau mai bine până a doua zi.
  • Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5