Pana Cristina Iuliana- Retete

Praz umplut

panacris
Recipe by
cca. 80 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 4 porții

O rețetă din seria cine n-are de lucru își face 😉 Dar și rezultatul e pe măsură!

INGREDIENTE:

  • Praz 1,2  tije mai groase,
  • Carne tocată amestec cca. 300 g,
  • Orez cca. ½ cană,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Ceapă roșie ½ bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Curry ½ linguriță,
  • Boia de ardei ½ linguriță,
  • Bulion Panacris cca. 500 ml,
  • Apă cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se dinstuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Prazul se curăță, partea albă se înjumătățește, apoi se scot tuburi de praz, apăsându-se cu degetul mare în interiorul prazului.
  • Fiecare tub de praz se umple cu amestecul din carne, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, se acoperă cu bulion și apă, se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, acoperit.
  • Prazul umplut se servește fierbinte asezonat cu smântână sau sos de roșii picant 😉
  •  Spor și poftă bună!

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5