Pana Cristina Iuliana- Retete

Pui cu ciuperci, alune și paste cu trufe

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 30 min | Servings: 4 porții

INGREDIENTE:

  • Pulpe de pui cca. 500 g,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Mix de alune 100 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Ardei gras 2 bucăți,
  • Ulei de măsline aromatizat cu busuioc cca. 1 lingură,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Suc de la o nucă de cocos, (opțional)
  • Apă cca. 300 ml.
  • Paste aromatizate cu trufe cca. 250 g,
  • Apă cca. 500 ml,
  • Sare de mare,
  • Ulei de măsline aromatizat cu busuioc cca. 10 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa roșie și ardeiul ras,  curățate, se toacă julien, se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă.
  • După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca.  5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute.
  • La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5  minute la foc mediu 😉
  • Între timp se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare.
  • După ce ajunge la fierbere se adaugă pastele, ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit 😉 După ce au fiert pastele se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele 😉
  • Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece 😉  Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste  😉 P.S. N-am spus Zmeișorilor, ce și cum 😉 doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste 😀
  • După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația 😉
  • Deciiii,spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5