Pana Cristina Iuliana- Retete

Ruladă cu cremă de ciocolată și banane

Avatar photo
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 12 porții

Noh, luna asta provocare de weekend a venit de la Stefania 😉 O grămadă de rețete, care de care mai delicioase 😉

https://stefyharnicutza.blogspot.ro/search/label/fursecuri
https://stefyharnicutza.blogspot.ro/search/label/prajituri
https://stefyharnicutza.blogspot.ro/search/label/aluaturi

Mi-am făcut eu un fel de play list, dar cum e vorba, nu prea se potrivește cu ce ți-ai propus, mai ales în astfel de provocări 😉 Într-un final tragic 😀 , de fapt pe ultima sută de metri, că nu-mi place să dezamăgesc oameni dragi, chiar dacă îi cunosc numai virtual, am adus și eu o rețetă minunată 😉 Dacă am promis, am promis 😉 Așa că mi-am suflecat mânecile, și în ultima zi din an  am preparat această minunată ruladă 😉 Ce poate fi mai bun, decât combinația între ciocolată și banană 😉 No, cât m-a codit eu de acest desert, declar că e cel mai simplu, spectaculos și savuros 😉 Gata cu vorbăria, spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ouă 5 bucăți,
  • Zahăr tos 5 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 5 linguri,
  • Făină albă 000 5 linguri,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță.

Pentru cremă:

  • Ciocolată menaj 200 g,
  • Frișcă lichidă 200 g,
  • Zahăr pudră 4 linguri,
  • Banane 2 bucăți.

Pentru ornare:

  • Zmeură cca. 50 g,
  • Steluțe de zahăr cca. 15 g.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și  pudra de cacao, se adaugă în amestecul de mai sus, înglobându-se ușor. Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt cca. 2 min, la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, aluatul se răstoarnă pe un prosop umde de bucătărie, ce apoi se rulează și se lasă până se răcește.
  • Între timp se prepară crema de ciocolată 😉 Ciocolata se rupe în bucăți și se pune împreună cu frișca lichidă, într-o cratițp cu fundul gros, la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu. După ce s-a omogenizat ciocolata cu frișa lichidă, se lasă la rece cca. 30 de minute. Apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă energic, până se obține o cremă omogenă.
  • Rulada rece se desface, se adaugă un strat generous de cremă, apoi se adaugă bananele decojite, se rulează din nou și se lasă la rece, minim 60 de minute 😉
  • Apoi se ornează cu restul de cremă și/sau bombonele de sezon.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 555 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.