Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de vinete cu ardei copți și usturoi

panacris
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 100 min | Servings: cca. 12 porții

 

Provocarea Weekend cu spor, continuăăă 😉 Luna februarie a fost găzduită de prietena noastră din Grecia, ALINA  cu blog-ul ei minunat, https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro ce ne-a propus:

  • retețe tradiționale grecești,
  • supe, ciorbe,
  • salate,

și bineînțeles două rețete de suflet, fiecare pe care o dorește.

  • supa de cartofi cu portoale,
  • brioșe din albușuri.

Nah, eu am probat  salata de vinete, înnobilată cu ardei copt și usturoi! 😉 https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/salata-de-vinete-cu-ardei-copti.html

 

INGREDIENTE:

  • vinete coapte cca. 600 g,
  • ardei kapia copți cca. 200 g,
  • ceapă roșie 1 bucată medie,
  • ulei de floarea soarelui cca 150 ml,
  • sare de mare,
  • gălbenuș de ou 1 bucată,
  • usturoi 4 căței.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză.
  • Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minute, pentru a se omogeniza toate ingredientele, adăugând ulei în continuare.
  • Ardeiul kapia copt, se toaca mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete și ceapă, amestecându-se ușor până se înglobează în salată.
  • Usturoiul se toacă mărunt încorporând-ul în compoziția de mai sus.
  • Salata se asezonează de sare și se servește rece, pe feliuțe de pâine albă, integrală sau neagră.

Poftă bună!

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5