Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată din mere, sfeclă, mix de fasole și brânză

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 40 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 2 porții

Rocsy Ciobanu, cu al său minunat blog http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro, a acceptat cu drag ca în această lună să fie gazdă a MisteryBoxChallenge, o provocare inițiată de minunată Cerasela Badr El-Din, Cutia Misterelor.

În această luna de iarnă draga de Rocsy, a propus: ”un ingredient pe care il consum des in aceasta perioada si sunt sigura ca este la indemana oricui: ingredientul vedeta sa fie MERELE.
Cutia misterioasa din aceasta luna cuprinde urmatoarele ingrediente: iaurt, oua, foietaj, lapte, branzeturi, radacinoase, salata verde, smantana, nuci si ingredientul vedeta, MERELE
.”

Cred că am reușit să obțin notă de trecere și cu această minunată salată 😉

INGREDIENTE:

  • Mere ionatan 2 bucăți,
  • Sfeclă roșie 2 bucăți medii,
  • Mix de fasole conservată ( fasole albă, fasole roșie, năut) 1 conservă cca. 300 g,
  • Mix de salată verde cu șuvițe de sfeclă cca. 100 g,
  • Oțet din vin 2-3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Brânză albastră cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Sfecla se coace în coajă, la cuptor cca. 20 de minute.
  • Apoi se curăță și se toacă cubulețe.
  • Merele se curăță de coajă, se taie de asemena cubulețe.
  • Într-un vas încăpător se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper, apoi se adaugă mix-ul de salată verde și brânza tăiată cubulețe.
  • Salata se servește ca atare sau acompaniată de crutoane/ bucăți de foietaj copt 😉
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5