Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată mixtă cu legume pentru iarnă

Avatar photo
Recipe by
cca. 24 ore
Prep: cca. 60 min |
 
 
Provocarea @Traditie si gastronomie romînească propusă de  Gina Bradea, mai bine zis:  http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, continuă. Luna aceasta e găzduită de http://liligospodini.blogspot.ro/2015/09/traditie-si-gastronomie-romaneasca.html, ce ne propune ca temă: ”Toamna și darurile ei!” și ne îndeamnă să pregătim ”conserve, muraturi, prajituri, ciorbe, dar si alte bunatati cu legumele si fructele ce le culegem toamna.”
După o minunată plăcintă cu dovleac, am intrat în teritoriul conservelor, ce vor fi savurate de-a lungul lunilor reci de iarnă. După o raită în mediul virtual după o rețetă ușoară, am apelat tot la caietul vechi de rețete, care stă cam stingher în biblioteca din bucătărie. Sper că o să va placă salata mixtă de legume pentru iarnă, vă asigur că e cea mai ușoară variantă.
 
INGREDIENTE:
  • gogonele verzi și pârguite 2 kg,
  • ardei kapia 2 kg,
  • gogoșari 2 kg,
  • castraveți mai mărișori 2 kg,
  • ceapă galbenă 1 kg,
  • conopidă 1 kg,
  • morcovi 1 kg,
  • țelină rădăcină cu tije 2 bucăți,
  • sare neiodata (de murături) 300 g,
  • oțet 300 ml,
  • zahăr 300 g,
  • boabe enibahar,
  • semințe de muștar,
  • boabe de piper,
  • hrean 2 rădăcini,
  • foi de dafin,
  • mărar uscat.
 
MOD DE PREPARARE:
  • Legumele se spăla, se curată ( de semințe, cotoare, de coajă etc.) se dau pe rindea (eu am folosit Robotul, în 10 minute nu am avut ce face;) ). 
  • Tijele de țelină se păstrează întregi. Conopida se desface buchetele mici și se adaugă la legume.
  • Oțetul, zahărul și sarea se amestecă energic, adăugându-se peste amestecul de legume, se amestecă ușor și se lasă de seară până dimineață.
  • A doua zi se așează amestecul de legume în borcane (curate, uscate și răcite) cu amestecul de legume. în fiecare borcan se pune 1 boabă enibahar, câteva semințe de muștar, boabe de piper, foaie de  dafin, mărar uscat, tije de țelină și o bucată de hrean.
  •  Borcanele se închid ermetic și se așează cuminți în cămară, până la iarnă. Poftă bună! 
 
(Visited 1.159 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.