Pana Cristina Iuliana- Retete

Supă de chimen

panacris
Recipe by
cca. 35 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 2 porții

A doua reţetă pentru  provocarea „Weekend cu spor”, iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/

Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE.

A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie 😉 mreu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen 😉  Și chiar funcționa 😉 după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice 😉 Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei 😉

”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi.Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii,afectiuni digestive,astm,bronsita,raceli,probleme respiratorii.

Cunoscand aceste lucruri,o supa de chimen e binevenita mai ales acuma,dupa sarbatori,cand  au predominat mancarurile grele si dulciurile.” așa ne recomanda Margareta 😉

INGREDIENTE:

  • Morcovi 3 bucăți,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Țelină  cca. 50 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Ulei de nucă 1 lingură, (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)
  • Sare de mare.

MOD DE PREPARARE:

  • Zarzavaturile se curăță apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 20 min. la foc mediu semiacoperit.  După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt vas.
  • Într-o tigaie se pune la încins uleiul de nucă cu semințele de chimen și se lasă la călit cca. 3 min., apoi se adaugă peste zeama de legume, cu atenție, se poate ca zeama să se umfle de la uleiul încins 😉 . Supa se mai lasă la fiert la foc mic cca. 5 minute, până ce clocotește de câteva ori.
  • Supa se servește fierbinte cu crutoane.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5