Pana Cristina Iuliana- Retete

Supa de praz cu carne tocată  și brânză

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: 2 porții

O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Lubita Iancu este gazdă în această lună,  https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/07/weekend-cu-spor-luna-august.html

Draga de Lulu ne-a propus, urmatoarele categorii
MANCARURI CU LEGUME
SUPE
-ALTE DULCIURI.

Eu mi-am ales câteva rețete, printre care o altă rețetă interesantă de supă https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/supa-de-praz-cu-carne-tocata.html.

Ei, am venit cu câteva modificări, dar vă asigur că e la fel de savuroasă. Mulțumesc pentru rețetă Lubița!

Spor și poftă bună!

P.S. Poze artistice, data viitoare, acum am fost pe repede înainte 😉

INGREDIENTE:

  • Praz 1 bucată,
  • Ceapă chives câteva fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Carne tocată (vită+porc) cca. 250 g,
  • Morcov 1 bucată,
  • Ciuperci uscate cca. 50 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză topită cu smântână 1 baton sau cașcaval ras, amestecat cu smântână cca. 100 g

MOD DE PREPARARE:

  • Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca. 10 minute, apoi se mărunțesc și se adaugă peste amestecul de zarzavaturi. Se adaugă carnea tocată, se amestecă energic, cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se se asezonează de sare și piper, se adaugă cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert la foc mic, semicoperit, aproximativ 35 de minute.
  • Apoi se adaugă amestecul de brânză topită sau cașcaval cu smântână, amestecându-se până ce se înglobează în supă.
  • Supa se servește fierbinte cu verdeță.
  • Spor și poftă bună!

2 Reviews

  1. Lubita

    Fantastic arata,fantastic e si gustul(fara gluma)!!
    Multumesc draga mea!

    Star
  2. PanaCris

    Nici n-are cum sa fie altfel. Multumesc draga mea Lulu! :-*

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5