Pana Cristina Iuliana- Retete

Tartă cu carne de pui, mușchi salcrud și vinete chinezești

panacris
Recipe by
cca. 90 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 12 porții

O nouă rețetă din ciclul reciclare, totul se transformă, nimic nu se aruncă 😉 Stăteau stânjenite în frigider, câteva bucățele de carne fiartă de pui, o bucățică de mușchi, una de salam, căteva ciupercuțe, restul ingredientelor nu lipsesc din frigiderul Casei Zmeilor 😉 și uite așa, am pregătit o tartă aperitiv super faină 😉 Acum s-a nimerit și concursul  „tarte si placinte rumenite si iscusite” https://www.bucataras.ro/articole/concurs-tarte-si-placinte-rumenite-si-iscusite-84682.html , așa că, precum mă știți îmbin utilul  cu plăcutul  😉 Tarta a fost așa de apreciată că poze de prezentare frumoasă și secțiune, ioc :d Sper să vă facă cu ochiul tarta mea 😉

INGREDIENTE:

  • Aluat de tartă sărată Linco cca. 800 g,
  • Carne de pui fiartă cca. 250 g,
  • Mușchi file de porc salcrud cca. 50 g,
  • Salam de Sibiu cca. 50 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Ciuperci champignon cca. 100 g,
  • Cremă de brânză cu verdețuri 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Vinete chinezești 1 bucată, cca. 150 g,
  • Ulei de măsline cca. 1 linguriță,
  • Mozzarella cca. 150 g,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Mărar proaspăt  ½ legătură.

P.S. Fără sare sau alte condiment, ingredientele sunt aromatizate de la sine.

Pentru toping:

  • Ou 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile curățate și tocate grosier, lăsânduse la gătit cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit
  • .    
  • Amestecul de mai sus se ia de pe foc, în el se adaugă crema de brânză, ardeiul tocat mărunt, ouăle și mărarul tocat mărunt, și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Între timp într-o tavă termorezistentă se așează aluatul de tartă, cam treisferturi, (un sfert se păstrează ptr. capac!) se înțeapă cu furculița și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 min la 200 g.
  • Vânăta chinezească se feliază se dă cu sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Apoi se spală de sare și se prăjește pe grătarul încins, stropit cu puțin ulei de măsline.
  • După ce s-a copt aluatul, se răstoarnă umplutura, apoi se decorează cu vinetele prăjite și felii de mozzarella, apoi se așează fâșii din aluatul rămas, ce se ung cu ou bătut și se dă tarta la copt cca. 25 minute la 200 g.
  • Se servește caldă sau rece.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5