Pana Cristina Iuliana- Retete

Tartă cu praz și carne tocată

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE:

  • Aluat de tartă sărată Linco 1 pachet,
  • Praz 1 tijă,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Carne tocată amestec cca. 300 g,
  • Orez cca. ½ cană,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Ceapă roșie ½ bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Curry ½ linguriță,
  • Boia de ardei ½ linguriță,
  • Brânză rasă cca. 50 g,
  • Cașcaval cca. 50 g,
  • Smântână cca. 50 g.

Pentru decor:

  • cașcaval ras cca. 2 linguri,
  • Mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui)  cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute la 180 grade.
  • Între timp se prepară umplutura.
  • Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se dinstuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată.
  • Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
  • Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.
  • Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se mai presară un pic de cașcaval ras și semințele.
  •  
  • Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mediu.
  • Spor și poftă bună!

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5