Pana Cristina Iuliana- Retete

Tiramisu cu dulceață de dovleac și jeleu de cafea

Avatar photo
Recipe by
cca. 90 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 2 porții
O nouă lună, o nouă provocare 😉 Luna martie e luna aniversară a Cutiei Misterelor 😉 împlinește 3 anișori, așa că trebuie să mă încadrez cu minim o rețetă aniversară 😉 Am încercat să cuprind toate ingredientele propuse de gazda noastră dragă http://zambetania.blogspot.ro/2017/03/provocarea-cutia-misterelor-martie-2017.html. Am vreo două lipsă, dar sunt tare mulțumită de rezultat 😉
Lista aniversară de martie, propusă de Maria, cuprinde:
„Migdale, nuci, alune,                                                                        
Ouă,
Produse lactate: smântână, brânză, lapte și ce-am mai uitat,
Dovleac,
Pișcoturi de șampanie, biscuiți, foi de napolitane,
Ciocolată,
Lichior,
CAFEA – ingredientul obligatoriu, deci vedetă”.
Gata cu vorba, spor la treabă și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Cafea boabe cca. 100 g,
  • Mascarpone 250 g,
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Ouă 1 gălbenuș,
  • Dulceață de dovleac a la Panacris cca. 100 g, ( pfff, pun rețeta repejor!)
  • Pișcoturi 9 bucăți,
  • Tort gelle Dr Oetker 1 plic,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Miez de nucă aromat cu scorțișoară cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Din cele 100 g de cafea boabe se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin.
  • Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea.
  • Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.
  • În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un geleu transparent.
  • Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așează pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar pișcoturi.
  • Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea 😉 Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)
  • Simplă și maiestuasă pentru o aniversare frumoasă și gustoasă!
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 116 times, 1 visits today)

2 Reviews

  1. Maria

    Oooo, chiar că-i festivă propunerea ta! Îți tare mulțumesc pentru participare și mi-am luat notițe, să știi!

    Star
  2. panacris

    Multumesc Maria. M-am straduit :-*

    Star

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.