Pana Cristina Iuliana- Retete

Tocană de cartofi cu cârnați afumați

panacris
Recipe by
cca. 65 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 45 min | Servings: 8 porții

Întotdeauna aroma tocăniței de cartofi, îmi aduce în față imaginea bunicilor (din păcate numai sunt printre noi:( . Un fel principal simplu și sățios.  Mă bucur că și acum, reușesc să obțin aceeași aromă ca atunci când o savuram la masa bunicilor.

INGREDIENTE

  •  ceapă galbenă 1 bucată,
  •  ardei gras 2 bucăti,
  •  roșii 3 bucăți,
  •  cartofi roșii de Covasna 1500 g,
  •  cârnați de porc afumați 500 g,
  •  ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  •  sare de mare,
  •  piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce afumată  1 lingură,
  •  cimbru propaspăt,
  • mărar proaspăt,
  •  salvie proaspătă,
  •  foaie de dafin 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  •  Ceapă se curată, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă.
  • Celelalte legume se curată și se toacă mărunt și se adaugă la ceapă călită.
  • Cârnații se taie felii, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.
  • Între timp se curată cartofii și se taie cubulețe, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și cârnați.
  • Se asezonează de sare, piper, boia, cimbru , mărar, salvie, dafin,  apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
  • Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5