Pana Cristina Iuliana- Retete

Clătite bănățene

panacris
Recipe by
60
Prep: 30 | Cook: 30 | Servings: 2
INGREDIENTE:

Pentru clătite:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă minerală 500 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,).

Pentru umplutură:

  • Brânză de vaci 300 g,
  • Zahăr pudră 200 g,
  • Ou 1 gălbenuș,
  • Coajă de lămâie,
  • Esență de vanilie Dr. Oetker ½ linguriță,
  • Esență de lămâie Dr. Oetker ½ limhguriță,
  • Zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic,
  • Stafide cca. 100 g.

Pentru crema de ouă:

  • Gălbenușuri de ou 4 bucăți,
  • Sare un praf,
  • Smântână de gătit 200 ml.

Pentru topping:

  • Albușuri de ou 4 bucăți,
  • Sare un praf,
  • Oțet ½ linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute.
  • Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se scot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.
  • Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenușurile, zahărul vanilinat, esențele, coaja de lămâie, stafidele, până ce se obține o cremă consitentă.
  • Clătitele se umplu cu crema de brânză, se împachetează ca și sarmalele, apoi se pun într-un vas termorezistent, eu am folosit formă de silicon, așa că nu a mai fost nevoie să ung forma ;).
  • Gălbenușurile se amestecă cu smântâna lichidă, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste clătitele umplute. Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 180 grade.
  • Între timp albușurile de ou se bat energic cu un praf de sare și oțet până se obține o spumă fermă. Albușurile se repartizează peste clătite, cu dosul linguri de supă, formați moațe, asta că să numai folosiți poșul 😉
  • Apoi se introduce din nou la cuptor ptr cca. 20 de minute la 150 grade, până ce se rumenește bezeaua. Spor și poftă bună!
Category:

4 Reviews

  1. Nici eu n-am mai mancat, da facut nici atat! 😛 Dar arata asa de delicios, ca imi vine sa-ti fac o vizita 😀

  2. Laura, daaaa, inițial mi s-a părut complicat, dar acum pot să spun că se prepară la fel de repede, precum se consumă 😉 Spor la treabăăăă! :-*

Lasă un răspuns la Cristina Iuliana Pana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.