Pana Cristina Iuliana- Retete

Negresă cu pastă de măceșe, alune și spumă de ou

panacris
Recipe by
Prep: cca. 60 min. | Cook: cca. 40 min | Servings: 12 porții

 

INGREDIENTE:

  •  ouă 6 bucăți,
  •  unt 300 g,
  •  zahăr tos 9 linguri cu vârf (plus încă 6 linguri ptr glazură),
  •  praf de copt 1 plic,
  •  zahăr vanilinat 2 plicuri,
  •  lapte 150 ml,
  •  coajă și zeamă de la 1 lămâie,
  •  pudră de cacao 5 linguri,
  •  făină albă de grâu 9 linguri cu vârf,
  •  pastă de măceșe 1 borcan,
  • alune de pădure măcinate cca. 3 linguri,
  •  ciocolată rasă.

MOD DE PREPARARE:

  • Gălbenușurile se freacă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, untul topit, cacaoa și laptele.
  • Se adaugă apoi făină cernute cu praful de copt, zeamă și coajă de lămâie, amestecându-se ușor, până se încorporează toate ingredientele.
  • Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, punându-se la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la foc mediu.
  • După ce prăjitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pastă de măceșe și se presară alunele măcinate.
  • Albușurile rămase se bat cu 9 linguri cu zahăr și un plic de zahăr vanilinat pe baie de aburi.
  • După ce s-a obținut spumă, se toarnă peste prăjitură.
  •  Se presară cu ciocolată și se servește a două zi!

5 Reviews

  1. Aura Nicolae

    Excelenta! Azi am gustat o! A fost putina cam putina :))!

    Star
  2. Roaxa

    O prajitura rapida si foarte gustoasa. In loc de pasta de macese eu am folosit dulceata de visine. Gustul de dulce-acrisor…ca-n copilarie.

    Star
  3. Roaxa

    Foarte apreciata la birou de colegi. S-a mancat toata, nu a mai ramas nimic 😀

    Star
  4. panacrispanacris

    Cred si eu! E super delicioasa! Multumesc pentru incredere Roxana! 😉 Da in general se folosesc dulceturi dulci-acrisoare ( caise, visine, peltea de gutui, prune) !

    Star
  5. roxana

    Daca am avut succes cu ea de prima data, am facut-o si a 2a oara. Desi de data asta bezeaua nu a iesit din pricina faptului ca am pus-o la baia de aburi si am lasat albusurile asa pentru ca m-am dus dupa tel :D….dar…a avut aspect crocant si a fost super super buna.

    Star

Lasă un răspuns la Roaxa Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.