Pana Cristina Iuliana- Retete

Spirale cu bacon și legume -One Pot Pasta

panacris
Recipe by
25 min
Prep: 10 min | Cook: 15 min | Servings: 2
IMG_0525 IMG_0530 IMG_0539 IMG_0549 IMG_0551 IMG_0556 IMG_0558 IMG_0561 IMG_0575 IMG_0579
INGREDIENTE:
  • Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
  • Bacon cubulețe 125 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Fenicul cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Parmesan ras 2 linguri
MOD DE PREPARARE:
  • Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
  • Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul.
  •  Spor și poftă bună.

2 Reviews

Lasă un răspuns la Cristina Iuliana Pana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.