Pana Cristina Iuliana- Retete

Măduvă de struț coaptă

  • Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adin alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva așa mai fonfleu și uite că am găsit tocmai la Sebeș o fermă de struți: https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, așa că am și comandat, oase, carne și ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda și ai ales că a fost proaspătă nu congelată. Anii trecuți tot așa am comandat în altă parte și a sosit congelată ☹
  • Eee și dacă tot a fost proaspătă, m-am și pus la treabă și teste.
  • Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac și cu oase de vită, probabil că acolo voi avea  mai mult success!
  • Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉

INGREDIENTE:

  • Oase de strut cu măduvă cca. 2000 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată medie,
  • Usturoi 1 căpâțână,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Pâine cu cartofi.

MOD DE PREPARARE:

  • Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpățâna de usturoi  se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.
  • Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.
  • Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.
  • Pâinea se feliază și se prăjește într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.
  • Măduva se scoate cu o linguriță sau un bețișor de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper și ceapă roșie mărunțită.
  • Spor și poftă bună! 😉
  • Atenție, e bine să aveți la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉
(Visited 143 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.