- Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adin alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva așa mai fonfleu și uite că am găsit tocmai la Sebeș o fermă de struți: https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, așa că am și comandat, oase, carne și ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda și ai ales că a fost proaspătă nu congelată. Anii trecuți tot așa am comandat în altă parte și a sosit congelată ☹
- Eee și dacă tot a fost proaspătă, m-am și pus la treabă și teste.
- Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac și cu oase de vită, probabil că acolo voi avea mai mult success!
- Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉
INGREDIENTE:
- Oase de strut cu măduvă cca. 2000 g,
- Ceapă roșie 1 bucată medie,
- Usturoi 1 căpâțână,
- Sare Himalaya,
- Piper proaspăt măcinat,
- Pâine cu cartofi.
MOD DE PREPARARE:
- Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor. Căpățâna de usturoi se taie în două și se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.
- Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.
- Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.
- Pâinea se feliază și se prăjește într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.
- Măduva se scoate cu o linguriță sau un bețișor de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper și ceapă roșie mărunțită.
- Spor și poftă bună! 😉
- Atenție, e bine să aveți la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉
(Visited 143 times, 1 visits today)
Category: