Pana Cristina Iuliana- Retete

Paella cu fructe de mare și midii

  • O rețetă tare faină și numai bună în această perioadă pentru cei care postesc și au dezlegare la pește 😉

INGREDIENTE:

  • Orez bob rotund cca. 300 g,
  • Fructe de mare ( baby caracatița, inele de calamari, scoici, creveți) cca. 1000 g,
  • Midii cca. 1000 g,
  • Mazăre verde congelată cca. 250 g,
  • Fasole verde congelată cca. 250 g
  • Ardei kapia  1 bucată,
  • Pastă de roșii cca. 200 g,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Șofran 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Ardeiul  se spală, curăță și taie grosier.
  • Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella.
  • Atenție dacă folosiți midii proaspete, pe cele deschise le dați deoparte. Dacă aveți congelate sau pasteurizate, nu e nicio problemă să le folosiți și pe cele deschise.
  • Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc fructele de mare în puțin ulei de măsline. Apoi se scot din tigaie și se pun deoparte la cald.
  • În tigaia de paella, cu uleiul aomatizat cu fructe de mare se adaugă pasta de roșii, mazărea, fasolea verde, ceapa, ardeiul și roșiile, tăiate grosier și se lasă la călit, până ce devin translucide. Apoi orezul și cca. 1500 ml de apă rece și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mic.
  • Apoi se adaugă fructele de mare, se asezonează de sare, șofran și apă, cât să acopere toată compoziția. Se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, până ce orezul s-a fiert și lichidul absorbit.
  • La final se adaugă midiile curățate și se mai lasă la gătit, acoperit cca. 10 minute, până se deschid.
  • Paella sau mai bine zis tocănița spaniolă cu fructe de mare se servește fierbinte, simplă, ca atare, eventual asezonată cu lămâie!
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.