Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitură cu cireșe

  • Rețeta clasică de prăjituri cu fructe de sezon!
  • Uneori nici nu mai folosesc cântarul ptr măsurarea ingredienteleor, ci o rezolv rapid și corect din”ochi” !
  •  Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr cca. 300 g,
  • Făină albă de grâu cca. 300 g,
  • Unt grăsime 65 % 200 g,
  • Sare ½ linguriță,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Coajă de lămâie confiată cca. 1 linguriță,
  • Cireșe congelate cca. 800 g,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
  • Cireșele scurse de zeamă se presară peste aluatul obțimut. Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 200 garde , apoi încă cca. 20 minute la 180, până ce trece testul scobitorii.
  • Prăjitura nu se scoate din cuptor după ce s- acpott cca. 10 minute, ca să se răcească ușor și să nu se lase. Apoi se pudrează cu zahăr vanilinat și se savurează alături de o cafea sua un ceai.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.