- Rețeta clasică de prăjituri cu fructe de sezon!
- Uneori nici nu mai folosesc cântarul ptr măsurarea ingredienteleor, ci o rezolv rapid și corect din”ochi” !
- Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Ouă 8 bucăți,
- Zahăr cca. 300 g,
- Făină albă de grâu cca. 300 g,
- Unt grăsime 65 % 200 g,
- Sare ½ linguriță,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Praf de copt 1 plic,
- Coajă de lămâie confiată cca. 1 linguriță,
- Cireșe congelate cca. 800 g,
- Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
- Cireșele scurse de zeamă se presară peste aluatul obțimut. Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 minute la 200 garde , apoi încă cca. 20 minute la 180, până ce trece testul scobitorii.
- Prăjitura nu se scoate din cuptor după ce s- acpott cca. 10 minute, ca să se răcească ușor și să nu se lase. Apoi se pudrează cu zahăr vanilinat și se savurează alături de o cafea sua un ceai.
- Spor și poftă bună!
(Visited 106 times, 1 visits today)