Pfff de la mijlocul lui decembrie am scos din noua la treabă pe Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor!
A șomat vreo 2 ani, dar acum și-a scos pârleaua, cum se zice, la cca. 3 zile pun la făcut pâine! Daa, recunosc, încă n-am avut curajul cu maia, doar varianta clasică cu drojdie uscată! 😉 Și stăteam relaxată pe canapea (să nu zic că de fapt, la duș mi-a venit ideea!!! :D) să fac o pâinică mai altfel…! cu ce mirodenii am prin casă!!! Așa am inventat o nouă rețetă de pâine ( cred!) J oi fi văzut ceva pe internet și mi-a rămas undeva într-un sertărel!!!), să zic, mai bine aperitiv, că o savurezi fără altfel de ingredient alături! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- apă cca. 350 ml.,
- făină albă de grâu 000 cca. 500 g,
- sare grunjoasă 1 linguriță,
- zahăr tos 2 lingurițe,
- ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- ulei de măsline 2 linguri,
- drojdie uscată 1 plic,
- boia de ardei dulce 1 lingură,
- rozmarin uscat 1 linguriță,
- miez de nuci cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.
- În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).
- Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 120 de minute.
- După cca. 10 minute adăugați pudra de boia dulce, rozmarinul uscat și miezul de nucă.
- Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.
- Simplu și gustos dacă aveți slugoaie, vorba Bucătărașilor, dacă nu, vă puneți pe frământat și apoi lăsat la dospit cca. 30 minute, sau mai bine până a doua zi la rece. Apoi pus la copt în oale de fontă, tavă special, sau chiar într-o oală/tavă simplă! J
- Spor și poftă bună!