Pana Cristina Iuliana- Retete

Pâine cu boia, rozmarin și nuci

Pfff de la mijlocul lui decembrie am scos din noua la treabă pe Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor!

A șomat vreo 2 ani, dar acum și-a scos pârleaua, cum se zice, la cca. 3 zile pun la făcut pâine! Daa, recunosc, încă n-am avut curajul cu maia, doar varianta clasică cu drojdie uscată! 😉 Și stăteam relaxată pe canapea (să nu zic că de fapt, la duș mi-a venit ideea!!! :D) să fac o pâinică mai altfel…! cu ce mirodenii am prin casă!!! Așa am inventat o nouă rețetă de pâine ( cred!) J oi fi văzut ceva pe internet și mi-a rămas undeva într-un sertărel!!!), să zic, mai bine aperitiv, că o savurezi fără altfel de ingredient alături! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 000 cca. 500 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • rozmarin uscat 1 linguriță,
  • miez de nuci cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.
  • În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).
  • Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  120 de minute.
  • După cca. 10 minute adăugați pudra de boia dulce, rozmarinul uscat și miezul de nucă.
  • Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.
  • Simplu și gustos dacă aveți slugoaie, vorba Bucătărașilor, dacă nu, vă puneți pe frământat și apoi lăsat la dospit cca. 30 minute, sau mai bine până a doua zi la rece. Apoi pus la copt în oale de fontă, tavă special, sau chiar într-o oală/tavă simplă! J
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.