- Un fel principal numai bun și pentru dietă! Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Ciocănele de curcan 3 bucăți,
- Vigita a la Panacris (sau legume deshidratate) 2 linguri,
- Cartofi roșii 6 bucăți medii,
- Mere golden 2 bucăți,
- Ciuperci champignon 1 cutie cca. 420 g,
- Ceapă prăjită ( de la Kaufland!) 2 linguri,
- Ulei de măsline,
- Usturoi 5-6 căței,
- Condiment pentru pui ( 😀 că pentru curcan încă n-am văzut! 😉 ) 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Ciocănelele de curcan se curăță de eventualele resturi de pene (tulei) și se pun la fiert la foc mic, în cazul meu la slow-coock, împreună cu Vigita (sau legume deshidratate) cca. 3 ore.
- Între timp se curăță cartofii și se taie după preferință, noi bastonașe ondulate.
- Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu foaie de pergament, se așază cartofii, ciupercile din conservă, scurse de lichid, merele tăiate felii, ceapa prăjită, usturoiul cu tot cu coajă și se asezonează cu uleiul de măsline.
- Ciocănelele fierte se scot din supă (aceasta am folosit-o ulterior la ciorba de perișoare!) și se asezonează cu condimentele pentru pui, apoi se așază peste legumele din tavă.
- Se adaugă cca. 300 ml apă și se acoperă cu foaie de pergament, peste care se pune capacul și se dă la cuptorul preîncins cca. 60 de minute la foc mediu.
- După cele 60 de minute, se dă deoparte capacul și foaia de pergament și se mai lasă la copt cca. 10 minute cât să se rumenească ciocănelele.
- Spor și poftă bună!
(Visited 29 times, 1 visits today)
Category: