De ceva vreme am început să gătesc mai des pește, iar ca să nu ne plictisim de clasicul pește la cuptor, fad și fără gust :D, încerc diferite combinații de însoțire a peștelui! 😉
Unele sunt chiar reușite, așa că vă aduc și vouă câteva idei. Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Biban de mare 2 bucăți,
- Pere 2 bucatăți,
- Măsline verzi cca. 250 g,
- Roșii cherry cca. 200 g,
- Praz 1 tijă,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Lămâie 2 bucăți,
- Rozmarin 1 crenguță,
- Sare de mare,
- Condimente pentru pește,
- Ulei de măsline.
MOD DE PREPARARE:
Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se dă cu sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă la rece.
Între timp se curăță prazul și ceapa și se taie grosier.
Lămâiile și perele se spală și se taie rondele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așază peștele, se unge cu ulei de măsline, se asezonează de condimentele pentru pește.
În burta bibanului se pun felii de lămâie și câte o crenguță de rozmarin. Restul de feliilor de lămâie se pun sub pește.
Prazul, ceapa roșie, roșiile cherry, măslinele și feliile de pere se așază de jur împrejurul peștilor.
Se acoperă cu o altă foaie de pergament și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 250 grade, apoi se scoate foaia de pergament și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la 200 grade.
Bibanul se servește împreună cu legumele coapte împreună, ca atare sau cu garniture preferată.
Spor și poftă bună!