- O super salată, rapidă și sățioasă! Bună la prânz sau cină! Spor la treabă!
INGREDIENTE:
- cartofi 4-5 bucăți,
- ceapă verde 3-4 fire,
- gogosari marinați 5-6 bucăți,
- castraveți marinați 5-6 bucăți,
- somon afumat cca. 100 g,
- somon natur cca. 100 g,
- măsline negre fără sâmburi cca. 150 g,
- ouă 4 bucăți,
- ulei de măsline 3 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- zeama de la 1 lămâie.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
- Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 8 minute, după ce clocotește apa.
- Între timp se curăță ceapa verde și se toacă mărunt.
- Gogoșarii și castraveții murați se toacă mărunt.
- După ce s-au fiert cartofii și ouăle, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă ceapa verde, măslinele, somonul de asemenea tăiat mărunt.
- Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul de măsline puțină sare și piper, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.
- Salata se poate servi după ce a stat la rece cca. 20 minute.
- Spor și poftă bună!
(Visited 3 times, 1 visits today)