- Provocarea continuăăă. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o provocare susțină de http://www.foodville.ro/ și am răspuns instant daaaa, de ce nu! 😉 După câteva zile, am fost sunată de de reprezentanții http://www.foodville.ro/ , care mă anunțau că a doua zi urmează și primesc un coș cu produse minunate, prin curier.
- Sincer, am avut emoții cu curieratul, dar se pare că totul a decurs bine. Coșul minunat plin cu produse importante din Spania, venea tocmai de la Iași 😉 Produsele au fost temeinic ambalate, așa că imediat mi-am scos blok-notes-ul, ca să pun la punct planul de atac, adică să pregătesc trei rețete, cu cât mai multe produse din coșulețul minunat.
- Aaaa, ceva foarte important: pe blogul Ginei Bradea, exista un concurs minunat, la care, dacă participați, puteți câștiga un coș identic, nu aveți teamă, nu trebuie să gătiți nimic. Aici http://pofta-buna.com/concurs-foodville/, puteți afla detaliile referitoare la concurs. Baftă tuturor! Așa, să numai lungesc vorbăria, ci să vă aduc cea de-a treia rețeta, care e la fel de delicioasă și tare simplă 😉
INGREDIENTE:
- Inimi anghinare Diamir( ~100g/ 1/3 borcan) de la Foodville 4 bucăți,
- Varfuri sparanghel verde MCA, 5 bucăți,
- rosii deshidratate in ulei Antico Casale 5 bucăți,
- ardei del Piquillo copti intregi, cu usturoi MCA, 3 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Usturoi 3 căței,
- ulei masline extravirgin Urzante de la Foodville 1 lingură,
- Sare de mare aromatizată cu ierburi ( rozmarin, oregano, busuioc, cimbru) 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță.
Pentru topping:
- calamari bucati in ulei Diamir cca. 1 100 g,
- Inimi anghinare Diamir, 2 bucăți,
- Varfuri sparanghel verde MCA, de la Foodville 2 bucăți,
- Crutoane sferice colorate.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, cca. 5 minute, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și ardeii kapia, se adaugă cca. 300 ml apă rece și se lasă la fiert, la foc mediu, neacoperit cca. 15 min. După ce s-au fiert toate ingredientele și și-au împreunat gusturile, se asezonaeză de sare și piper, apoi se pasează, cu mixerul vertical, până ce se obține o cremă omogenă. Supa cremă se așează în boluri, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu bucăți de calamari conservate, felii de anghinare și tije de sparanghel. Bonus, crutoane sferice colorate.
- Spor și poftă bună!
(Visited 62 times, 1 visits today)
Category: