Cred că v-am stârnit curiozitatea cu titlul rețetei! 😉 Sunt farfuriile din aluat de pâine în care vom savura fasolea cu ciolan 😉
INGREDIENTE
- apă cca. 350 ml.,
- făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
- sare iodată 1 linguriță,
- zahăr 2 lingurițe,
- ulei de măsline 3 linguri,
- amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, mărar),
- drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
- 3 forme rotunde termorezistente.
- ulei pentru uns formele cca. 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
- Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute.
- Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
- Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei.
- După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron.
- Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade.
- După ce s-au rumenit se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan 😉
- Spor și poftă bună!
- TIPS-URI
- Partea bună este, că numai e nevoie să le spălați și nici măcar nu poluați mediul:D :)))
(Visited 107 times, 1 visits today)
Category: