Pana Cristina Iuliana- Retete

Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere

Avatar photo
Recipe by
cca. 25 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 9 min | Servings: 2 porții
  • Ce “Foie gras”, care se pronunţă “foa gra”, înseamnă “ficat gras” şi denumeşte un produs preparat din ficat de raţă sau gâscă! Eu spun simplu ficat de gâscă;) Delicios și păcat că a fost doar unul:D

INGREDIENTE

  • ficat de gâscă 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • măr Golden Auriu de Posești, Prahova 1 bucată,
  • unt grăsime 65 %,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid pe fiecare parte cca. 1 minut 😉 Se scoate ficatul și se lasă la cald.
  • Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se continu ca să nu se aurească 😉
  • După ce ceapa a devenit translucidă se adaugă feliile de mere și se mai lasă la gătit cca. 5 minute.
  • La final se adaugă ficatul și se lasă cca. 3 minute la gătit, acoperit la foc mediu, cât să se împrietenească gusturile 😉
  • Spor și poftă bună!
(Visited 492 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.