Un aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai 😉 Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html, pentru inspirație și detailierea modului de preparare.
INGREDIENTE:
- Ouă 6 bucăți,
- Ulei de floarea soarelui 6 linguri,
- Smântână grasă 6 linguri,
- Făină albă de grâu 6 linguri,
- Praf de copt 1 plic,
- Piure de urizici 6 linguri,
- Sare iodată.
- Pentru umplutură:
- Cremă de brânză 250 g,
- Telemea cca. 100 g,
- Smântână 3 linguri,
- Ciuperci gălbiori din conservă cca. 400 g,
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat:
- Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!) și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează ingredientele.
- Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce se încorporează în crema de urzici.
- Aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe lungime.
Pentru umplutură:
- Crema de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în prealabil.
- Se începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză, se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi, apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară până dimineață.
Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după imaginația fiecăruia 😉
Răbdare și spor la treabă.
(Visited 90 times, 1 visits today)
Category:
Ce bine arata! :X